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Registros recuperados : 69 | |
5. | | GOMES, J. I.; SILVA, S. S. da. Aproveitamento de resíduos de madeira de três empresas madeireiras do Pará. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 54.; REUNIÃO AMAZÔNICA DE BOTÂNICA, 3., 2003, Belém, PA. Botânica: desafios da botânica brasileira no novo milênio: inventário, sistematização, conservação e uso da diversidade vegetal: resumos. Belém, PA: Sociedade Botânica do Brasil: UFRA: Museu Paraense Emílio Goeldi: Embrapa Amazônia Oriental, 2003. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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9. | | OLIVEIRA, T. K. de; MORAES, R. N. de S.; SILVA, S. S. da; CARMO, L. F. Z. do. Aptidão natural para o cultivo de banana. In: MORAES, R. N. de S.; OLIVEIRA, T. K. de; VALENTIM, J. F. (org.). Aptidão natural dos solos do Pólo Agroflorestal Geraldo Mesquita, no município de Rio Branco, AC. Rio Branco, AC: Prefeitura Municipal, 2008. p. 60-69. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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10. | | PEREIRA, J. B. M.; MORAES, R. N. de S.; SILVA, S. S. da. Aptidão natural para o cultivo de cana-de-açúcar. In: MORAES, R. N. de S.; OLIVEIRA, T. K. de; VALENTIM, J. F. (org.). Aptidão natural dos solos do Pólo Agroflorestal Geraldo Mesquita, no município de Rio Branco, AC. Rio Branco, AC: Prefeitura Municipal, 2008. p. 103-110. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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11. | | LESSA, L. S.; OLIVEIRA, T. K. de; MORAES, R. N. de S.; SILVA, S. S. da. Aptidão natural para o cultivo de citros. In: MORAES, R. N. de S.; OLIVEIRA, T. K. de; VALENTIM, J. F. (org.). Aptidão natural dos solos do Pólo Agroflorestal Geraldo Mesquita, no município de Rio Branco, AC. Rio Branco, AC: Prefeitura Municipal, 2008. p. 123-131. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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12. | | VASCONCELOS, M. A. M.; FIGUEIREDO, R. F. de; SILVA, S. S. da; BARROS, D. de S.; KATO, O. R. Assessoria técnica inovadora e participativa para transição agroecológica no nordeste paraense. In: ENCONTRO AMAZÔNICO DE AGRÁRIAS, 4., 2012, Belém, PA. Agricultura familiar: mecanismos de desenvolvimento no cenário amazônico: anais. Belém, PA: UFRA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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18. | | BIEGELMEYER, P.; NIZOLI, L. Q.; SILVA, S. S. da; SANTOS, T. R. B. dos; DIONELLO, N. J. L.; GULIAS-GOMES, C. C.; CARDOSO, F. F. Bovine genetic resistance effects on biological traits of Rhipicephalus (Boophilus) microplus. Veterinary Parasitology, v. 208, n. 3/4, p. 231-237, Mar. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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20. | | SANTANA, F. M. de; ARAÚJO NETO, S. E. de; GALVÃO, R. de O.; SILVA, S. S. da; OLIVEIRA, T. K. de; MESQUISTA, A. G. de; NEGREIROS, J. R. da S. Caracterização e avaliação de germoplasma de maracujazeiro-amarelo para produção orgânica no Acre. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2006, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco: CNPq; PIBIC; Ufac, 2006. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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Registros recuperados : 69 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
27/03/2012 |
Data da última atualização: |
30/03/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MALAFAIA, G. C.; AZEVEDO, D. B. de; COSTA, F. P. |
Afiliação: |
GUILHERME CUNHA MALAFAIA, CNPGC; DENISE BARROS DE AZEVEDO, UNIDERP; FERNANDO PAIM COSTA, CNPGC. |
Título: |
Towards a social construction of competitive advantages in the brazilian beef cattle industry: an approach of local agro-alimentary systems |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In:INTERNATIONAL AGRIBUSINESS PAA-PENSA CONFERENCE, 8., 2011, Buenos Aires. The multiple agro profiles: how to balance economy, environment and society: papers. Buenos Aires: Food and Agribusiness Program - PENSA, 2011. |
Páginas: |
p.938-952 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
VII Congreso Internacional de Agronegocios PAA-PENSA. Collective actions and social capital. |
Conteúdo: |
Due to its heterogeneous resources, the peculiarity of a certain Region or Country provides specific attributes to a product (quality), possibly generating competitive advantages. Consequently, the definition of these attributes supposes the existence of coordination between a large number of agents in which the negotiation of rules and norms define the social construction of competitive advantages. Therefore, the article aims to identify how the coordination of strategic territorial assets established by the Producers Association in the beef cattle production chain in Rio Grande do Sul has contributed for the social construction of competitive advantages. The research comprises a case study, with the application of in-depth interviews with members of the Association. The results point out that a local agro-alimentary system can be considered more or less articulate depending on which quality conventions ? or combination of conventions ? are present throughout the system. These dynamics are linked to the legitimacy of its governance forms, or in other words, the acceptance of the firm?s resource organization models and the coordination of inter-firm resources. The specificity of the product therefore derives from the variety of ways the strategic territorial assets are coordinated. |
Palavras-Chave: |
Bovinocultura de corte. |
Thesagro: |
Agronegócio. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/56755/1/VIII-International-Agribusiness-PAA-PENSA-Conference-2011-Argentina.pdf
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Marc: |
LEADER 02154nam a2200181 a 4500 001 1920443 005 2012-03-30 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMALAFAIA, G. C. 245 $aTowards a social construction of competitive advantages in the brazilian beef cattle industry$ban approach of local agro-alimentary systems$h[electronic resource] 260 $aIn:INTERNATIONAL AGRIBUSINESS PAA-PENSA CONFERENCE, 8., 2011, Buenos Aires. The multiple agro profiles: how to balance economy, environment and society: papers. Buenos Aires: Food and Agribusiness Program - PENSA$c2011 300 $ap.938-952 500 $aVII Congreso Internacional de Agronegocios PAA-PENSA. Collective actions and social capital. 520 $aDue to its heterogeneous resources, the peculiarity of a certain Region or Country provides specific attributes to a product (quality), possibly generating competitive advantages. Consequently, the definition of these attributes supposes the existence of coordination between a large number of agents in which the negotiation of rules and norms define the social construction of competitive advantages. Therefore, the article aims to identify how the coordination of strategic territorial assets established by the Producers Association in the beef cattle production chain in Rio Grande do Sul has contributed for the social construction of competitive advantages. The research comprises a case study, with the application of in-depth interviews with members of the Association. The results point out that a local agro-alimentary system can be considered more or less articulate depending on which quality conventions ? or combination of conventions ? are present throughout the system. These dynamics are linked to the legitimacy of its governance forms, or in other words, the acceptance of the firm?s resource organization models and the coordination of inter-firm resources. The specificity of the product therefore derives from the variety of ways the strategic territorial assets are coordinated. 650 $aAgronegócio 653 $aBovinocultura de corte 700 1 $aAZEVEDO, D. B. de 700 1 $aCOSTA, F. P.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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